5. políčko adventného kalendára - zľava 10 % na Quinton! Viac info tu.

Potraviny a stravovanie, Strana 3

Výpis článkov

Co jsou vysoce zpracované potraviny a proč ohrožují mikrobiom?

Co jsou vysoce zpracované potraviny a proč ohrožují mikrobiom?

Věřili byste, že u některých lidí tvoří průmyslově zpracované potraviny až 60 % jídelníčku? Přestože balené pečivo, stánky s občerstvením i rychlohotovky šetří čas, mohou nepříjemně ovlivnit mikrobiom i slinivku kvůli náloži cukru a přídatných látek. Vysoce zpracované potraviny chápeme jako jak...

Kouřový bod a oleje vhodné a nevhodné pro smažení

Kouřový bod a oleje vhodné a nevhodné pro smažení

Dymový bod je kľúčovým faktorom pri výbere oleja na vyprážanie. Správny výber oleja nielen ovplyvňuje chuť a kvalitu jedla, ale má aj zásadný vplyv na zdravie. Čo je dymový bod? Ako ovplyvňuje chuť jedla a zdravie? Ktoré oleje sú a nie sú vhodné na vyprážanie? Aké sú riziká vyprážania? Materi...

Ako na vývar: benefity a prečo ho jesť aj v lete?

Vývar patrí po stáročia k základným kameňom kuchýň po celom svete. Najčastejšie si ho spojíme s chladnejšími mesiacmi, keď nás príjemne prehreje a podporí imunitu. Možno vás ale prekvapí, že veľmi prospešný vám bude aj počas leta. Máme pre vás tipy, ako vývar zaradiť do letného stravovania bez toho,...

Železo v potravinách: ako spoznať najlepšie vstrebateľné železo?

Železo v potravinách: ako spoznať najlepšie vstrebateľné železo?

Železo patrí k základným minerálom a zohráva kľúčovú úlohu v mnohých biologických procesoch ľudského tela. Na jeho správny príjem si dajte pozor, pretože je nevyhnutné na tvorbu červených krviniek a prenos kyslíka v tele. V tomto článku vám prezradíme: Na čo ľudské telo potrebuje železo. V ktor...

Ovládacie prvky výpisu

59 položiek celkom