Doprava zadarmo pri nákupe nad 100 eur.

Vodné kefírové kultúry, testovacie balenie, 5g

Vrecúška plné kefírových kultúr, z ktorých si môžete doma urobiť vlastný kefír. Stačí k tomu trochu vody, kokosového mlieka alebo napríklad ovocnej šťavy. Príprava trvá pár dní, ale vaše zdravie (a hlavne čreva) vás za to budú milovať. Prečo? Pretože domáce kefír vzniká fermentovaním čiže kvasením. Vďaka tomu je plný priateľských baktérií, enzýmov a ďalších látok, ktoré telu často chýbajú. Vykúzlite si čerstvý vodný alebo napríklad kokosový kefír! Prosím POZOR! Skladujte kultúry v chladničke, max. teplota pre skladovanie je 20°C, letné teploty ich môžu poškodiť.
Položka bola vypredaná…
Dostupnosť Nedostupné
Kód: 674
€8,71
Vodné kefírové kultúry, testovacie balenie, 5g
Hlavní obrázek
CLEAN LABEL
CLEAN LABEL = čisté a funkčné produkty
CLEAN LABEL = čisté a funkčné produkty
Produkty vybrané a garantované odborníkmi
Produkty vybrané a garantované odborníkmi
Expresné doručenie a produkty skladom
Expresné doručenie a produkty skladom
Špecializovaná poradňa ZADARMO
Špecializovaná poradňa ZADARMO
  • Vodný kefír je ľahko perlivý, osviežujúci nápoj s minimom zvyškového cukru. Tieto kultúry vykúzlia čerstvý vodný alebo napríklad kokosový kefír!
  • Vodný kefír WUGI je nielen pre vegánov a športovcov, ale je predovšetkým pre tých, ktorí chcú obmeniť mliečnu klasiku.
  • Zdá sa vám balenie malé? Dáva to zmysel. Držíte v ruke okom neviditeľné mikroorganizmy. Makajú ale o sto šesť a vytvoria vám až 30 litrov kefíru takmer na štvrť roka.

Obsah balenia: 1 vrecko s 5 g vodných kefírových kultúr.

Zloženie: Hnedý cukor ako nosič kefírových kultúr, kefírových kultúr (mikroorganizmy z rodov Lactobacillus, Lactococcus, Leuconostoc, Saccharomyces, Acetobacter, Kluyveromyces). Môže obsahovať stopy mlieka.


Ako kefír vzniká?

Vodný kefír vzniká fermentáciou (zjednodušene kvasením) kefírových kultúr vo vode, kokosovej vode či mlieku alebo ovocnej šťave. Kefírové kultúry sa kŕmia cukrom v sladkom nápoji, menia ho na bublinky (oxid uhličitý), kyselinu octovú a mliečnu a ďalšie látky. Pritom kultúry zostávajú živé v nápoji.

Pripomína vám popisom kombuchu?

Je to jej bratranec. Obaja vytvárajú fermentované nápoje, ale predsa len je každý iný. Na rozdiel od kombuchy obsahuje vodný kefír iné kultúry - má viac baktérií a menej kvasiniek, nechutí tak "octovo" a vo vodnom kefíre z WUGI kultúr sa netvorí prakticky alkohol (pod 0,1%). To taká kombucha pokojne 1% mať môže. Vodný kefír si zamilujú deti.

Príprava: Z každého vrecka postupne počas cca 3 týždňov pripravíte až 10 litrov vodného kefíru, z celého balenia až 30 litrov. Každých 24 – 72 hodín vám vznikne liter kefíru, takže balenie vám vydrží takmer štvrť roka nepretržitej prípravy kefíru. Pokojne sa ale medzi jednotlivými sáčkami môžete urobiť od prípravy pauzu.

Nachystajte si:

1,15 l pohár
1l vody (prevarené a vychladnuté)
3 polievkové lyžice cukru (akýkoľvek druh), či javorového sirupu

vhodné pridať hrsť sušeného nesíreného alebo lyofilizovaného ovocia a plátok olúpaného citróna
Okrem osladenej vody skúste tiež , ovocných štiav a ďalších.

Pohár na prípravu kefíru poriadne vymyte a vysušte, aby sa kefírové kultúry nepoškodili horúcou vodou alebo zvyšky čistiacich prostriedkov. Pri príprave ju plňte vždy maximálne 2 cm pod okraj. Čím viac miesta necháte, tým viac vám kefír môže naperliť!

Príprava prvýkrát

  • Vsypte obsah jedného vrecka s kefírovými kultúrami do vody s cukrom (o teplote max. 29°C). Pridajte sušené ovocie a citrón. Dobre premiešajte a pohár uzavrite. Zmes ponechajte stáť 48 hodín pri izbovej teplote.
  • Po 48 hodinách je vodný kefír hotový. Citrón môžete do kefíru vytlačiť, ovocie odstráňte. Na prípravu ďalšej várky si nechajte bokom 200 ml kefíru. Zvyšný kefír môžete piť samotný alebo ochutený sirupom, džúsom, ovocím, bylinkami či korením. V prípade potreby uchovávajte v chladničke a spotrebujte cca do týždňa.

Opakovaná príprava

  • Na prípravu ďalšej várky použite 200 ml hotového kefíru, až 800 ml vody a 3 lyžice cukru. Môžete pridať citrón a sušené ovocie. Zmes dobre premiešajte a nechajte stáť pri izbovej teplote po dobu 24 až 72 hodín (24 hodín pre sladšiu chuť, s dobou postupne sladkosť klesá).
  • Pomocou 200 ml hotového kefíru pripravíte nový kefír až 10 x. Počet opakovaní záleží na rôznych faktoroch – hygienických podmienkach, kvalite vody (chlór a iné látky vo vode) i typu použitých surovín na prípravu. Prácu kefírových kultúr podporíte lyofilizovaným ovocím - navyše kefíru dodáte skvelú chuť. Ak zostáva kefír sladký a ešte neprebehlo 10 opakovaní, pridajte kultúram ovocie a pohár nechajte naplnený len z 2/3, inak použite nové vrecko.


Povolené zdravotné tvrdenia podľa platných nariadení EÚ:

Podľa súčasnej legislatívy EÚ nie sme oprávnení uvádzať podrobnejšie informácie, ktoré by v nás mohli vzbudiť dojem zdravotného, alebo liečebného účinku. Nesmieme už uvádzať ani vedeckými výskumami dokázané účinky, pokiaľ nejde o farmaceutickou firmou registrovaný liek.


Krajina výroby: EU

Skladovanie: Skladujte kultúry V LEDNICI alebo pri maximálnej teplote 20 ° C, letné teploty ich môžu poškodiť. Minimálnu dobu trvanlivosti garantujeme 9 a viac mesiacov od dodania.

Výrobca: Wugi

Dodatočné parametre

Kategória: Fermentované potraviny
CLEAN LABEL: 1
Raw: 1
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Značka Wugi sa sústredí na výrobu fermentovaných výrobkov. Wugi kefírové kultúry sú jednoduchým a rýchlym variantom, ktorý si náš mikróbiom ihneď zamiluje. Nielen že sa táto značka snaží podporovať zdraviu prospešnými fermentovanými kultúrami, ale používajú aj ekologické rozložiteľné výplne a kompostovatené izolepy!