PRAJEME KRÁSNU JESEŇ

Čokoláda horká 83%, 45g

Horká čokoláda 83% má typicky silnú horkú chuť s ľahko kyslým podtónom kakaových bôbov.
Dostupnosť Skladom (>5 ks)
Kód: 931
€3,50
Čokoláda horká 83%, 45g
Hlavní obrázek
CLEAN LABEL
CLEAN LABEL = čisté a funkčné produkty
CLEAN LABEL = čisté a funkčné produkty
Produkty vybrané a garantované odborníkmi
Produkty vybrané a garantované odborníkmi
Expresné doručenie a produkty skladom
Expresné doručenie a produkty skladom
Špecializovaná poradňa ZADARMO
Špecializovaná poradňa ZADARMO

Hmotnosť: 45g

Zloženie: Kakaové bôby, kakaové maslo, panela. Obsah kakaovej sušiny najmenej 83%.

Táto čokoláda je horkej chuti s ľahko kyslým podtónom kakaových bôbov. Výraznú chuť čokoláde dávajú ekvádorské kakaové bôby, ktoré tvoria 83% podiel v tejto čokoláde.

Čokoláda je sladená trstinovou šťavou panelou. U 83% horkej čokolády Vás prekvapí snúbenie horkej chuti s jemnosťou, ktorá sa postupne rozvíja.

Táto konečná jemnosť je daná trojkombináciou: dlhodobým miesením v melanžéroch, kakaovým maslom a panelou.

Čokoláda je vhodná aj pre vegánov.

Neobsahuje lecitín ani konzervanty! Neobsahuje LEPOK.

O ČOKOLÁDACH

Cieľom čokoládovne Troubelice je ponúknuť zákazníkom kvalitné čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bôbov. Každá čokoláda je ručne vyrobená a každá je svojím spôsobom originál. Čokolády sú sladené stuhnutou trstinovou šťavou z panely v bio kvalite.
Snaží sa zachovať "tradičnú" chuť a vôňu čokolády. K výrobe používajú kvalitné suroviny, nie sú zástancovia používania umelých farbív, lecitínu a umelých látok zvýrazňujúcich arómu. Kakaové bôby prirodzene obsahujú cca polovicu kakaového masla, ktoré je nositeľom výraznej čokoládovej vône, preto nie je potrebné pridávať arómy. Kakaové maslo dodáva čokoláde nielen vôňu, ale aj jemnosť.
Bohužiaľ sa dnes často stretávame s rôznymi druhmi čokolád, kde je kakaové maslo čiastočne alebo úplne nahradené inými rastlinnými olejmi, ktoré významne znižujú kvalitu čokolády a čokoláda sa tak stáva akousi "náhradou", ktorá je plná umelých látok a farbív. V čokoládach z Troubelice zachovávajú kakaové maslo a nepoužívajú iné rastlinné oleje.

Základný proces výroby:
Kakaové bôby sa najskôr musia ručne prebrať a roztriediť. Boby sa nasypú do drviča, kde dochádza k narušeniu štruktúry bôbov a následnému "odfúknutiu" šupky. Týmto procesom vzniká kakaová hmota. Kakaová hmota sa vlieva do melanžéroch. Pridajú sa ďalšie suroviny - kakaové maslo na zjemnenie, prípadne sušené mlieko a panela.
Všetko sa premiešava a hnetie. Hnetenie je proces, kedy dochádza ku zjemňovaniu čokolády v špeciálnej nádobe - melanžéroch, v ktorej sú umiestnené žulové kamene, ktoré sa otáča po žulovom dne nádoby a tým dochádza k zjemneniu čokolády. Hnetenie trvá až niekoľko desiatok hodín. Po tej sa čokoláda vlieva do nerezových nádob, kde stuhne.
Čokoláda sa potom vloží do temperovacieho stroja, kde sa zahrieva a následne chladí, tzv. proces temperovania. Každý druh čokolády má inú teplotu temperovania.
Po tej je čokoláda vlievaná do foriem, ktoré sa ukladajú do chladničky. Akonáhle čokoláda stuhne, vyklopí sa z foriem a nechá sa minimálne 1 deň "odpočívať". Potom je čokoláda pripravená na balenie.

Ku sladeniu všetkých výrobkov používame trstinovú šťavu Panelu.
Neobsahuje lecitín ani konzervanty! Neobsahuje lepok!

Vyrobené v ČR.
Čokoládám Troubelice bol udelený certifikát "Haná regionálny produkt".

Dodatočné parametre

Kategória: Čokolády
CLEAN LABEL: 1
Vegetarian: 1

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Česká rodinná čokoládovňa z Troubelic na Morave ponúka ručne vyrobené produkty z kvalitných kakaových bôbov priamo z plantáží Ekvádoru. Na výrobu čokolády využívajú iba kakaové bôby, kakaové maslo a panel na dosladenie. Produkty sú nealkalizované, bez pridaných látok, konzervantov, sladidiel, lepku a lecitínu.