Doprava zadarmo pri nákupe nad 100 eur.

Zdravá střeva

Ako je možné, že mozog a črevo spolu tak živo komunikujú? Vedeli ste, že vo svojich črevách máte väčší počet mikróbov, než koľko má vaše telo buniek? Vedci, Justin Sonnenburg, Ph. D. a Erica Sonnenburg, Ph. D., zhŕňajú v knihe Zdravé črevá najnovšie poznatky o spojitosti medzi Vašimi mikróbmi a Vaším zdravím. Novinky z trendujúceho a sľubného smeru lekárskeho výskumu zmenia váš pohľad na spôsob, ktorým sa stravujete, ako premýšľate o svojom tele a do akej miery môže stav mikrobioty ovplyvniť kvalitu staroby a dĺžku života.
Dostupnosť Skladom (>5 ks)
Kód: 1356
€12,87
CLEAN LABEL = čisté a funkčné produkty
CLEAN LABEL = čisté a funkčné produkty
Produkty vybrané a garantované odborníkmi
Produkty vybrané a garantované odborníkmi
Expresné doručenie a produkty skladom
Expresné doručenie a produkty skladom
Špecializovaná poradňa ZADARMO
Špecializovaná poradňa ZADARMO
  • Čo je to mikrobiota a prečo by sme sa o ňu mali zaujímať na úplne prvom mieste (ešte predtým, než začneme svoju kondíciu či zdravotné problémy riešiť inak).
  • Aké nečakané a zásadné súvislosti medzi rozmanitosťou našej mikrobioty a zdravím (oi. obezitou i duševnými chorobami) objavili vedci v posledných rokoch.
  • Ako je možné, že spolu mozog a črevo tak živo komunikujú, a prečo to nie je mozog, kto má právo veta.
  • Ako súvisí konzumácia jogurtu s úzkosťou.
  • Prečo sa mikrobiota každého z nás radikálne líši, ako sa dedí, ako sa vyvíja a čím trpí.
  • Ako prenos črevnej mikrobioty z jedného jedinca na druhého (transplantácia) často vedie k zlepšeniu zdravia (a je zdokumentovaný aj prenos niektorých psychických vlastností).
  • Prečo je zdravé chovať psy, nepreháňať to s dezinfekciou a najmä sa vyhýbať antibiotikám, pokiaľ to nie je nevyhnutné.
  • Že vláknina, kvasené (fermentované) potraviny a niektoré obilniny v žiadnom prípade nesmú zmiznúť z nášho jedálnička, inak nám mikróby vyhynú.
  • Prečo je v poriadku občas (alebo dočasne) trpieť meteorizmom.
  • Čo presne v črevách spôsobuje konzumácia mäsa a čo s tým môžeme robiť.
  • Ako fungujú a na čo slúžia probiotiká, prebiotiká a kedy je vhodné ich užívať.
  • Ako znížiť riziko premnoženia patogénov a rezistentných život ohrozujúcich infekcií typu C. difficile, keď sa nemôžete vyhnúť antibiotickej liečbe.
  • Ako môže stav mikrobioty ovplyvniť kvalitu staroby a ovplyvniť dĺžku života.
  • Čím správne vyživovať nášho súputníka mikrobiotu – tú vlastnú, našich detí i blízkych (s receptami pre každý deň postavenými tak, aby sa ľahko robili, chutili a neklamali mikrobiotu).

Počet stránok: 280

Väzba: brožovaná

Farebnosť: čiernobiela

ISBN: 978-80-7555-999-9

Formát: 143 x 215 mm

Pôvodný názov knihy: The Good Gut: Taking Control of Your Weight, Your Mood and Your Long-term Health

Prekladateľ: Filip Drlík

Jazyk: čeština

Edícia: Fit & Food

Počet ilustrácií: 6

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: