🚚Týždeň DOPRAVY ZADARMO s Packeta a PPL Parcelshop pri nákupe nad 20 EUR. Viac info tu.

Acaia - bio extra panenský olivový olej s citronem a oreganem, 250 ml

Chuťovo veľmi robustný a výrazný extra panenský olivový olej, v ktorom sa krásne prejavujú vlastnosti jednej z najstarších olivových odrôd - odrody kolovať. Ochutený gréckym oreganom a citronom, špičkový doplnok k rybám a mäsu.
Dostupnosť Skladom (>5 ks)
Kód: 1046
€11,73
Acaia - bio extra panenský olivový olej s citronem a oreganem, 250 ml
Hlavní obrázek
CLEAN LABEL
CLEAN LABEL = čisté a funkčné produkty
CLEAN LABEL = čisté a funkčné produkty
Produkty vybrané a garantované odborníkmi
Produkty vybrané a garantované odborníkmi
Expresné doručenie a produkty skladom
Expresné doručenie a produkty skladom
Špecializovaná poradňa ZADARMO
Špecializovaná poradňa ZADARMO

Obsah balenia: 250 ml

Odroda kolovať sa vyskytuje iba na ostrove Lesbos. Táto vzácna odroda nie je moc známa ako vo svete, tak ani v Grécku. Olivové stromčeky rastú prevažne v hornatých oblastiach, v nadmorskej výške 600 m, v pôde s vysokým obsahom bridlice, kde ani nevedú žiadne cesty a zberači sa k nim dostanú len pešo alebo na oslovi. Preto sa tieto olivy zbierajú predovšetkým ručne za pomoci prenosných mechanických zberačov.

Celkový obsah derivátov Hydroxytyrosol, tyrosol a oleuropein, ako je opísaný v právnych predpisoch EÚ 432/2012, je u vzorky s kódom HAD3, nad 250 mg / kg, konkrétne je neuveriteľne vysokých 660 mg / kg. Vzorka preto patrí do triedy olivových olejov, ktoré chránia LDL cholesterol pred oxidáciou, udržujú vysoké hladiny HDL a chráni pred kardiovaskulárnymi chorobami (EFSA, 2012).

Táto značka extra panenského olivového oleja dostala veľa medzinárodných cien pre svoju jedinečnú chuť a konzistenciu. Jedná sa o absolútnu špičku.

Na ostrove Lesbos je veľmi suché podnebie s obmedzenými dažďovými zrážkami a táto odroda sa tomuto podnebie veľmi dobre prispôsobila. Stromy majú silné a početné korene, ktorými sa z pôdy do plodov olív dostávajú unikátne živiny a dodávajú olivám ich finálnej neobyčajnú chuť.

V chuti je tento olivový olej veľmi jemný, až krémový, vzadu však príjemne zemitý a pikantné, s ovocnou arómou. Ak by sme mohli slovne popísať jeho fantastickú chuť a vôňu, zvolili by sme slová ako čerstvo pokosená tráva, bylinky a lístia spojené s orechmi, tropickým ovocím a jablkom. Chuť Açai olivového oleja je neporovnateľná s bežne dostupnými olejmi na trhu a využijete ju ako v studenej, tak iv teplej kuchyni.

V studenej kuchyni sa tento olivový olej používa klasicky do šalátov a zeleninových pokrmov, je úžasné ním ľahko zakápnout kvalitný kozí alebo ovčí syr, na bruschetta, na dochutenie pod. V teplej kuchyni je skvelý na nakladanie mäsa a do marinád, kde svojimi vlastnosťami mäso krásne zjemní, na zapekaný syr či zeleninu, na Ratatouille, na pokvapkaná cestovín, spolu s citrónom na ryby alebo akékoľvek vyprážané pokrmy (dymový bod je 210 ° C - Açai je extra panenský olivový olej vysokej kvality s nízkym pH). Dá sa využiť aj pri pečení slaných i sladkých pokrmov.

V letných zeleninových šalátoch odporúčame kombinovať tento olej s morskou soľou. Kvalitné esenciálne prísady ako je olivový olej a morská soľ doslova vyzdvihnú chuť čerstvej zeleniny a úplne uspokojí aj tie najnáročnejšie chuťové bunky.

Skladujte v chlade a suchu, nie na priamom slnku. Olivový olej Açai je chránený pred svetlom vďaka fľaši vyrobené z čierneho skla.

Dodatočné parametre

Kategória: Octy
Atypická doprava: 0
Bez cukru: 1
Bez GMO: 0
Bez lepku: 0
Bez mléka: 0
Bez plastu: 0
Bez sóji: 0
Bio: 1
CLEAN LABEL: 1
Deti: 0
Doporučujeme: 0
Dostupné na prodejně: 0
Gaps: 0
Keto: 0
Low carb: 0
Muži: 0
Novorodenci: 0
Pale: 1
Paleo: 1
Raw: 1
Seniori: 0
Športovci: 0
Tehotné a dojčiace: 0
Top produkty: 0
Vegan: 1
Vegetarian: 1
Z celistvých potravin: 1
Ženy: 0

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

Spoločnosť Acaia ponúka prémiové BIO potraviny z extra panenských ručne zbieraných olív. Produkty sú ocenené medzinárodnými cenami nielen pre ich vysokú kvalitu, ale aj pre ich ovocnú arómu a mimoriadnu robustnú chuť.