Video ZDARMA !!!X
Video na téma zdraví zubů

Stáhnete si zdarma video Evy Hájkové na téma ústní mikrobiom a zdraví zubů.

Zadejte prosím emailovou adresu, pro odeslání knihy zdarma.


videoFree

Vodné kefírové kultúry, testovacie vrecúško

Vrecúška plné kefírových kultúr, z ktorých si môžete doma urobiť vlastný kefír. Stačí k tomu trochu vody, kokosového mlieka alebo napríklad ovocnej šťavy. Príprava trvá pár dní, ale vaše zdravie (a hlavne čreva) vás za to budú milovať. Prečo? Pretože domáce kefír vzniká fermentovaním čiže kvasením. Vďaka tomu je plný priateľských baktérií, enzýmov a ďalších látok, ktoré telu často chýbajú. Vykúzlite si čerstvý vodný alebo napríklad kokosový kefír!

Balenie obsahuje 3x5g vodných kefírových kultúr (vystačí k postupnému vytvoreniu až 10 litrov kefíru).

Prosím POZOR! 
Skladujte kultúry v chladničke, max. teplota pre skladovanie je 20°C, letné teploty ich môžu poškodiť.

Viacej informácií

  • Zdieľať túto položku

Skladom

26 ks

3-4 dni
Ďalšie možnosti a časy doručenia

Objednávky vytvorené pred 12:00 budú odoslané v ten istý deň.


CG-674

Wugi

7,51 € (s DPH)

popis produktu

Ahoj, som WUGI,

vrecúško plné kefírových kultúr, z ktorého si môžete doma urobiť vlastný kefír. Stačí k tomu trochu vody, kokosvého mlieka alebo napríklad ovocnej šťavy.

Trvá to minútku, ale vaše zdravie (a hlavne čreva) vás za to budú milovať. Prečo? Pretože domáci kefír vzniká fermentovaním čiže kvasením. Vďaka tomu je plný priateľských baktérií, enzýmov a ďalších látok, ktoré telu často chýba. Vykúzlim čerstvý vodný alebo napríklad kokosový kefír!


A mám slabosť pre
lyofilizované ovoce. Ale nehambím sa za to.

Vodní kefír WUGI nielen pro veganov a sportovcov

Vodný kefír WUGI je alternatívou k mliečnej klasike. Vyrobíte ho z vody a cukru a pripomína sladko-kyslú perlivú malinovku. Toto osvieženie je ale bez chémie a je zdraviu prospešné. Kto má rád zmenu, nech si vyrobí kokosový kefír z kokosovej vody či mlieka alebo sfermentuje ovocnú šťavu. Vodné kefírové kultúry to zvládnu.

Kefír funguje ako prírodný ionťák, spoľahlivo zaženie smäd, poteší chuťové poháriky a dodá energiu. 

Ako kefír vzniká?

Vodný kefír vzniká fermentáciou (zjednodušene kvasením) kefírových kultúr vo vode, kokosovej vode či mlieku alebo ovocnej šťave. Kefírové kultúry sa kŕmia cukrom v sladkom nápoji, menia ho na bublinky (oxid uhličitý), kyselinu octovú a mliečnu a ďalšie látky. Pritom zostávajú kultúry živé v nápoji a produkujú doň svoje enzýmy, ktoré napomáhajú tráveniu.

Vodný kefír je jemne perlivý, osviežujúci nápoj s minimom zvyškového cukru, ktorý je plný priateľských baktérií (probiotík), enzýmov, živín, vitamínov a minerálov. Tie sú nevyhnutné pre správnu funkciu čriev a zažívanie.

Pripomína vám popisom kombuchu? Je to jej batranec. Obaja sú to fermentované nápoje, ale predsa len je každý iný. Na rozdiel od kombuchy obsahuje vodný kefír iné kultúry - má viac baktérií a menej kvasiniek, nechutí tak "octovo" a vo vodnom kefíru z WUGI kultúr sa netvorí prakticky alkohol (pod 0,1%). To taká kombucha pokojne 1% mať môže. Vodný kefír si zamilujú aj vaše deti.

Základ všetkých skutočných limonád

Domáce limonády majú s vodným kefírom iný rozmer. Taký živý. Vodný aj kokosový kefír sa hodí do bez mliečnych smoothies, nepečených dezertov aj kaší fermentovaných cez noc.

Obsah, zloženie a dávkovanie

Piť ho môžete denne. Ak ste ho ešte nepili, začnite postupne, nech si zažívanie na nával prospešných baktérií zvykne. Navyšovať môžete trebárs na 0,5 litra denne. To necháme na vás.

Balení obsahuje 3 vrecúška s 5g vodných kefírovych kultúr. Z každého vrecka postupne počas cca 3 týždňov pripravíte až 10 litrov vodného kefíru, z celého balenia až 30 litrov. Každých 24 - 72 hodín vám vznikne liter kefíru, takže balenie vám vydrží takmer štvrť roku nepretržitej prípravy kefíru. Pokojne si ale medzi jednotlivými baleniami môžete urobiť, od prípravy, pauzu.

Zdá sa vám balenie malé? Dáva to zmysel. Držíte v ruke okom neviditeľné mikroorganizmy, ktoré makajú o sto šesť a vytvoria vám litre kefíru na veľa dní :)

Zloženie

Hnedý cukor ako nosič kefírových kultúr, kefírové kultúry (mikroorganizmy z rodov Lactobacillus, Lactococcus, Leuconostoc, Saccharomyces, Acetobacter, Kluyveromyces).

Môže obsahovať stopy mlieka.

Skladujte v chladničke (prípadne v chlade do 20°C). Minimálnu dobu trvanlivosti garantujeme 9 a viac mesiacov od dodania.

Krajina pôvodu: EU

 

Príprava vodného kefíru

 

Nachystajte si

  • 1,15 l pohár
  • 1l vody (prevarenej a vychladnutej)
  • 3 polievkové lyžice cukru (akýkoľvek druh), či javorového sirup a možete pridať hrsť sušeného nesíreného alebo lyofilizovaného ovocia a plátok olúpaného citrónu


Okrem osladenej vody skúste tiež prípravu z kokosového mlieka či vody, ovocných štiav a ďalších.

Pohár na prípravu kefíru poriadne vymyte a vysušte, aby sa kefírové kultúry nepoškodili horúcou vodou alebo zvyškami čistiacich prostriedkov. Pri príprave ju plňte vždy maximálne 2 cm pod okraj. Čím viac miesta necháte, tým viac vám kefír môže naperliť!


Keď kefír pripravujete prvýkrát

  1. Vysypte obsah jedného vrecúška s kefírovými kultúrami do vody s cukrom (o teplote max. 29 ° C). Pridajte sušené ovocie a citrón. Dobre premiešajte a pohár uzavrite. Zmes nechajte stáť 48 hodín pri izbovej teplote.
  2. Po 48 hodinách je vodná kefír hotový. Citrón môžete do kefíru vymačkať, ovocie odstráňte (možete zjesť). Na prípravu ďalšej várky si nechajte bokom 200 ml kefíru. Zvyšný kefír môžete piť samotný alebo ochutený sirupom, džúsom, ovocím, bylinkami či korením. V prípade potreby uchovajte v chladničke a spotrebujte cca do týždňa.

Opakovaná príprava

  1. Na prípravu ďalšej várky použite 200 ml hotového kefíru, 800 ml vody a 3 lyžice cukru. Môžete pridať citrón a sušené ovocie. Zmes dobre premiešajte a nechajte stáť pri izbovej teplote po dobu 24 až 72 hodín (24 hodín pre sladšiu chuť, s dobou postupne sladkosť klesá).
  2. Pomocou 200 ml hotového kefíru pripravíte nový kefír až 10x. Počet opakovaní záleží na rôznych faktoroch - hygienických podmienkach, kvalite vody (chlór a iné látky vo vode) aj typu použitých surovín na prípravu. Prácu kefírových kultúr podporíte lyofilizovaným ovocím - navyše kefíru dodáte skvelú chuť. Ak zostáva kefír sladký a ešte neprebehlo 10 opakovaní, pridajte ovocie a pohár nechajte naplnený len z 2/3, alebo použite nový sáčok s novými kultúrami.

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:

Súvisiace produkty